Zenoaberz.nl

2009 

Thema optocht: "Mooi Wark"

Thema wagen: "Red De Meene"
Prijs:

Achtergronden:

 

  

 

"Goor met je bos en weiden etc". Nou niet meer voor lang lijkt het wel ...
Het enige "bos" in Goor (de Meene) is nu ook al onderhevig aan kaalslag, vandaar ons motto "Red de Meene".
In het kader van het thema Mooi Wark is het toch wel het optimum om het werk van de heer te beschermen, nietwaar !
 
De groep Ze Noaberz is afgelopen winter naar India getogen om spirituele vaardigheden aan te leren die kunnen worden aangewend om de natuur in de Meene te beschermen tegen de "houthakkers" en daarnaast de omgezaagde bomen weer nieuw leven kunnen inblazen.
 

 

Door middel van zwaar inspirerende Indiase muziek raken de leden in een trance waarbij spirituele krachten kunnen worden opgewekt die electrische motorzagen tot stand kunnen brengen. Dit is de manier om de geplande kaalslag in de Meene tegen te gaan ...
Daarnaast hebben de leden van Ze Noaberz geleerd om omgezaagde bomen weer in elkaar te zetten en weer te laten groeien door van het prevelen van gebeden die worden opgelezen van gebedsrollen onder leiding van een aantal goeroe's.
 

 

 

  

 

Voor de wagen bevind zich de groep mensen die in trance zijn geraakt en electrische motorzagen het zwijgen kunnen opleggen.
 
Op en om de wagen bevind zich de groep mensen die gebeden prevelen van de gebedsrollen en de omgezaagde bomen weer laten groeien.

 

 

Op de wagen hebben Ze Noaberz al weer bomen in elkaar gezet en verdere aanplant van de Meene verricht langs de oever van een beek.
 
 

 Bijzonderheden:
 
- Er bevind zich zo'n 100 liter water op de wagen.

 

 
- Alles is van natuurlijke materialen vervaardigd (recycling)
 
 
 
NOGMAALS: RED DE MEENE !!!