Zenoaberz.nl
Home » In den beginne

In den beginne

Onze groep is officieus opgericht in 1997, onder de naam "The Noabers". Een ludieke plan, na wat goors gedram onder genot van een biertje. Een 4-tal, bestaande uit wagenbouwers van "het Gijmink" en "Dut Der Nit Too", bouwden een eigen wagen. Met de titel "Risk in het Hof" werd deelgenomen.

 

In 1998 was de officiële oprichting, van de huidige groep. Door het stoppen, van de vriendengroep "Dut Der Nit Too", kon voor een ludiek bedrag één van de grootste en langst rijdende optochtwagen over genomen worden.

 

Omdat het een hele klus is, om zo'n grote wagen vol te krijgen. Werden oude coryfeeën benaderd, om zich aan te sluiten. Uiteindelijk vormde zich een groep van 10 kerls. Om niet te veel van de eerste naam af te wijken en om er een twents tintje aan te geven, werd de groepsnaam omgezet naar "Ze Noaberz". Zonder enige budget werd meteen al een grote aanwinst aangeschaft. Een bouwlift, die stond weg te roesten in een weiland, werd voor een prikkie op de kop getikt. Het was een hels project, om deze op de wagen te krijgen. Maar inmiddels doet deze al jaren zijn trouwe dienst en is de investering al lang terugverdiend.

 

In 1999 werd besloten om meer body op de straat te krijgen. Het jaar ervoor deden alleen de 10 bouwers mee en 4 kinderen. Bij de Allegorische optocht werd echter niet alleen meer gekeken naar de praalwagen, maar was er ook een act op straat nodig om hoger in de prijzen te komen. Vandaar dat de vrouwen niet alleen achter de naaimachine mochten zitten, maar ook gingen deelnemen aan de optocht. Het was tevens een bouwwerk van uitersten. Een carnavaleske wagen vol eten en drinken. Er stond zoveel op de wagen, dat werd gesuggereerd dat we dit allemaal nooit zelf hadden kunnen fabriceren. Echter, met bloed, zweet en tranen, werd deze wagen toch eigenhandig gebouwd.